Over ons

Wie zijn wij?

Onze disciplines


In 2015 zijn wij gestart vanuit een samenwerking tussen verschillende ambachtsmensen met allemaal hun eigen discipline op het vlak van hout, staal, beton en leer.

Vanuit onze passie voor deze ruwe materialen zijn we nieuwe mogelijkheden gaan onderzoeken en bedenken hoe dit te behouden. Met ambacht en duurzaamheid als vertrekpunt begon de zoektocht naar kansen op het vlak van het hergebruik van meubelen en materialen met een eigen identiteit. Deze zoektocht duurt voort, maar inmiddels hebben we duidelijk een eigen stijl ontwikkeld. Hierin combineren we mooie, ruwe materialen met een natuurlijke uitstraling en aandacht voor kwaliteit. Wij streven ernaar om materiaal, kleur en sfeer te laten samenkomen tot een warm interieur.

Vanuit deze benadering renoveren, repareren en vermaken wij bestaande meubelen door ze aan te passen, te (zand)stralen en te kleuren. Zo geven we oude meubelen een tweede leven.

Onze benadering

De schoonheid van vergankelijkheid


Bestaande massief houten meubelen hebben gebruikssporen waardoor ze een geleefde uitstraling hebben. Die sporen van veroudering van deze meubelen maken dat niet alles perfect hoeft te zijn. De schoonheid kan juist zitten in de imperfectie, de tekenen van vergankelijkheid. Daarnaast dragen ze in veel gevallen ook een emotionele waarde met zich mee.

Met de moderne straal- en kleurtechnieken geven wij oude meubelen een totaal andere uitstraling waardoor ze weer blenden in een moderne omgeving. De nerftekening van het hout wordt weer zichtbaar en zelfs met een kleur krijgt het zijn natuurlijke uitstraling terug. Vaak brengen deze gerefurbishte oude meubelen juist die extra sfeer die ontbreekt aan een modern interieur.

Behalve het brengen van sfeer in een ruimte, zijn 'oude' meubelen kwalitatief ook vaak beter. Zowel de kwaliteit van hout en de constructie. Nieuwe meubelen van een zelfde kwaliteit zijn moeilijk te vinden en dus zeer kostbaar.

Opknappen of hergebruiken loont dus absoluut de moeite!


Onze kernwaarden

Waar wij voor staan


Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?