Duurzame meubels van hergebruikt hout

Een meubel laten maken?

Blend4 maakt meubels op maat. We zijn gespecialiseerd in alle combinaties van massief hout, staal, leer en beton. We blenden verschillende stijlen en materialen. Een meubelstuk moet voldoen aan jouw wensen en opgaan in de rest van het interieur, afgestemd op kleur en stijl.

Wij werken zoveel mogelijk met hergebruikte materialen, zoals geleefd hout, die door het stralen en kleuren zorgen voor een karakteristiek geleefde uitstraling. Op die manier realiseren we samen niet alleen een uniek meubel, maar dragen we ook bij aan het milieu en zorgen we dat we de prijzen aantrekkelijk kunnen houden.

Realisatie

Van schets tot eindproduct


Heeft u plannen om één of meerdere meubelen te vervangen, dan denken wij graag mee in het hergebruik van uw oude meubel(en).

Het vertrekpunt is altijd uw eigen idee maar we houden bij het ontwerp al rekening met de beperkingen en mogelijkheden van de materialen waarmee we werken. Dit wordt in een tekening verder uitgewerkt zodat u vooraf al een indruk heeft hoe het meubel eruit komt te zien.

Op deze manier gaat er maar weinig materiaal verloren en bent u verzekerd van een nieuw eigentijds meubel van een mooie kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Benieuwd naar de mogelijkheden met uw meubelen? Wij informeren u graag.

Is al het meubelhout opnieuw te gebruiken?
In de basis alleen al het massieve hout. Gefineerde (spaanplaat) delen zijn niet geschikt om weer een mooi kwaliteitsmeubel te maken.
Wat is het verschil tussen nieuw en gebruikt hout?
Hout wat al als meubelhout is gebruikt is vaak van een mooiere kwaliteit dan het nieuwe hout. Vaak noest en foutvrij, iets wat vandaag de dag te veel zaagverlies oplevert en de toch al hoge prijzen verder zou opdrijven.
Welke combinaties met staal zijn mogelijk?
In het geval van een kleinmeubel of een woonaccessoire kan het mooi zijn als het volledig van hout is, maar bij grotere objecten geven wij de voorkeur aan combinaties met staal. Dat kunnen stalen poten onder een tafel zijn, stalen deuren in een houten kast of stoelen. Voor het merendeel van de meubelen gebruiken wij zwartstaal. Maar het kan uiteraard ook op kleur gespoten of gepoedercoat worden.

Wat is er mogelijk?


Of het nu gaat om een TV meubel, eettafel, salontafel, bijzettafel, bureau of een dressoir, er is heel veel mogelijk. Aan de hand van de grootte van het bestaande meubel bepalen we eerst wat we kunnen hergebruiken en waar nodig vullen we dit aan met nieuw hout. 

Woonaccessoires
Soms blijven er delen over, zoals bijvoorbeeld een sierlijst van een een oude kastdeur, waar we dan weer een mooie robuuste lijst van kunnen maken voor een foto of een spiegel. Zo maken we van losse onderdelen weer woonaccessoires. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen? Neem dan even contact met ons op.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?