Weggooien is zonde

Meubel reparatie

In veel gevallen als een meubel beschadigd is, wordt het weggegooid. Dit terwijl het meubel verder nog prima is. Zonde want door oude en moderne technieken te combineren is een meubel in de meeste gevallen nog goed te repareren.

Wij repareren afgebroken of gescheurde onderdelen, vervangen delen, passen meubelpoten aan, plaatsen nieuw meubelbeslag, herstellen oppervlaktebeschadigingen (vlekken, brandplekken, krassen en deuken) vervangen het schuim in zittingen en bekleden met leder.

Mocht de door u gezochte reparatie hierboven niet genoemd zijn, neem dan zeker even contact op.

Dus voordat u overweegt afscheid te nemen van een kapot meubel, informeer naar de mogelijkheden en kosten.

Aanpak

Hoe gaan we te werk


Heeft u een reparatie stuur ons dan graag eerst enkele foto's via de mail of Whatsapp (0646057233) met een een korte omschrijving van de schade. U ontvangt per mail eerst een offerte voor de reparatie. Na akkoord plannen we de werkzaamheden in en maken we een afspraak.

Omdat in de meeste gevallen het lijmen, kleuren en afwerken een droogtijd van enkele uren vergt, is het verre van ideaal om dit op locatie te doen. Daarnaast is er specialistisch gereedschap en werkruimte nodig en levert het maken van onderdelen stof en lawaai op. Onze werkplaats is hier veel beter op ingericht.

Binnen een straal van 30 km rondom Breda kunnen wij een meubel tegen een vergoeding ophalen. Woont u daarbuiten dan kunt u het meubel natuurlijk altijd brengen.

Afwerking meubelen

Moderne verftechnieken

Voor het kleuren van de meubelen gebruiken wij moderne verftechnieken. Afhankelijk van de houtsoort en aanwezige looizuren maken wij gebruik van reactiebeitsen of speciale kleurbeitsen. Door pigment aan te brengen kleuren we niet alleen het meubel, maar gaan zo ook tegen dat meubelen opnieuw vergelen. Er is een keuze uit meer dan 70 standaard kleuren, maar we kunnen ook kleuren op maat maken. 

Na het kleuren worden de meubelen afgewerkt met een hardwaxolie of een ultra matte lak. Hiermee behoudt het hout een mooie matte natuurlijke uitstraling zonder afbreuk te doen aan de bescherming.

Stofferen jullie ook meubelen?
Wij passen eventueel de voering aan, bekleden zittingen en leuningen met leer, maar echt stofferen besteden wij uit aan onze stoffeerder.
Herstellen jullie ook fineer?
Over het algemeen vormt dit geen probleem, behalve als het om een restauratie gaat waarvoor beenderlijm gebruikt moet worden.
Wat is het verschil tussen reparatie en restauratie?
Bij reparatie praten we over het algemeen van meubelen van minder dan 100 jaar oud en gerepareerd mogen worden met moderne middelen. Bij restauratie moeten deze reparaties op authentieke wijze uitgevoerd worden.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?