Oude meubels laten opknappen

Meubels met een eigen verhaal verdienen een 2e kans

Oude meubelen opknappen

Geef oude meubels een nieuw leven

Die prachtige antieke kast, je waardevolle tafel die een erfstuk was of gewoon een meubel waar je altijd veel van hebt gehouden: het voelt vreselijk zonde om dit weg te doen als het niet meer past binnen je interieur of niet mooi meer is. Gelukkig is dit niet nodig. Wij knappen je oude meubels voor je op, zodat ze een nieuw leven krijgen. Een meubel kan worden gestraald en gekleurd zodat het een andere look krijgt. Maar het kan ook compleet worden vermaakt. Van een oud naar een nieuw meubel.

Duurzaam design

Het opknappen van meubelen past helemaal binnen onze duurzame werkwijze. Wij geven om de natuur en ons milieu. Daarom stimuleren wij onze klanten om oude meubels op te laten knappen, zodat er niets wordt weggegooid. Ook werken we met geleefd hout en hergebruiken we materialen.

Een ander groot voordeel van een meubel opknappen is dat het resultaat altijd een uniek meubel is. Het geleefde meubel wordt immers opgepimpt of vermaakt, waardoor je je interieur kunt aanvullen met een origineel item.

Meubelrenovatie

Modern oud? Of oud modern?

Het renoveren van meubelen klinkt dus als een fantastisch idee. Maar hoe ga je het meubel laten restylen? Daar helpen wij je graag bij. Samen bekijken we wat mogelijk is. Misschien is stralen en kleuren al voldoende. Of moeten de krassen en beschadigingen in het hout worden weggewerkt. Als het een compleet nieuw meubel moet worden, kunnen we het zelfs vermaken.

Jij vertelt ons jouw wensen, wij denken met je mee en voeren het uit.

Wij gebruiken alleen duurzaam gerooide bomen uit Nederland, België of Frankrijk. Meestal zijn deze bomen omgewaaid of om andere redenen aan kap toe.

There’s always a second chance Don’t waste it

Consume Ethically. Buy less, recycle

CONTACT US NOW ->

Meubel laten vermaken

Nieuwe meubelen met een oud karakter

Het renoveren van een meubel kan op twee manieren. Het kan worden gestraald en gekleurd zodat het een andere look krijgt. Maar het kan ook compleet worden vermaakt.

Een voorbeeld: je bent in het bezit van een prachtige houten tafel. Het blad is nog perfect, alleen het onderstel is niet meer naar jouw smaak. Wij kunnen het meubel zo vermaken dat het blad intact blijft, maar wij hier een ander onderstel onder maken. Bijvoorbeeld van staal, voor een industriële look. Dit in combinatie met een nieuwe afwerking van het blad zorgt voor een compleet nieuw meubel. Zo zijn er nog heel veel andere mogelijkheden voor het vermaken van meubelen.

Kast te groot? Maak er een kleinere van!

Ook meubelen die te groot zijn, kunnen wij kleiner maken. Zoals een mooie kast die je graag zou willen houden, maar die te groot is voor in een nieuw huis.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of e-mail ons dan gerust.

Kleur en afwerking

Meubels zandstralen, kleuren en afwerken

Wil je alleen een andere look voor een bepaald meubel? Of heeft een exemplaar een aantal beschadigingen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met het zandstralen en kleuren van een meubel kom je al een heel eind.

Zandstralen is erg precies werk. Hiermee bewerken we materialen. Kleine deeltjes, zoals roest en verf, worden weggenomen. Na het zandstralen wordt het meubel geschuurd en opnieuw gekleurd.

Het kleuren gebeurt aan de hand van moderne verftechnieken. Je hebt bij ons de keuze uit meer dan 50 standaard kleuren. We bieden ook de optie om een kleur op maat te laten maken. Na het verven worden de meubelen netjes afgewerkt met een hardwaxolie of lak. Dit zorgt voor het behoud van de natuurlijke uitstraling en geeft het meubel de juiste bescherming.

Circulaire visie Blend4

Net als jij geven wij om de natuur en om ons milieu. Dit uit zich in een circulaire werkwijze. Niet alleen motiveren wij onze klanten om een bestaand meubel te refurbishen, ook streven wij ernaar om in ontwerp en productie zoveel mogelijk gebruik te maken van circulaire materialen.

Waar we kunnen, zullen we altijd voor biobased producten kiezen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Blend4 streeft ernaar om in alle facetten van de bedrijfsvoering de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Samen op weg naar een duurzame toekomst