Meubelstralen

Verfijnd straalwerk


Het stralen van meubelen is een precisiewerk, waarbij de druk, de dosering van het straalmiddel en de keuze van het straalmiddel zeer nauw let. Er wordt gesproken over het 'zandstralen' van meubelen genoemd, maar zand is eigenlijk niet geschikt als straalmiddel voor meubelen omdat het te scherp is. Hierdoor kan de houtvezel beschadigen.

Wij maken gebruik van een fijn mineraal, wat het oppervlak van het meubel niet beschadigd. Op deze manier blijven ook zachtere houtvezels intact en kunnen wij ook kleinere details stralen. Uiteraard is het mogelijk om op verzoek de zachte nerf iets verder weg te stralen, zodat het meubel een iets robuustere uitstraling krijgt. Nadat het meubel is gestraald wordt het nageschuurd ter voorbereiding op de kleuring en afwerking.

Kleuring & Afwerking


Voor het kleuren van de meubelen gebruiken wij moderne verftechnieken. Afhankelijk van de in het hout aanwezige looizuren, maken wij gebruik van reactiebeitsen of speciale kleurbeitsen. Naast het op kleur brengen van het meubel, kunnen we op deze manier ook tegengaan dat meubelen opnieuw vergelen. Er is een keuze uit meer dan 50 standaard kleuren, maar we kunnen ook kleuren op maat maken.

Na het kleuren worden de meubelen afgewerkt met een hardwax olie. Hiermee behoudt het hout een mooie matte natuurlijke uitstraling zonder afbreuk te doen aan de bescherming. Uiteraard is het desgewenst ook mogelijk om het meubel af te werken met een lak.

Meubelrenovatie

We doen meer


Naast het stralen en kleuren kunt u bij ons ook terecht voor het herstel of de renovatie van een bestaand meubel. Kleine reparaties nemen we meestal kosteloos mee in de werkzaamheden. Zijn het grotere herstelwerkzaamheden zoals een afgebroken onderdeel of de aanpassing van een meubel, dan ontvangt u altijd een prijsopgave vooraf.

Het komt regelmatig voor dat mensen bijvoorbeeld het houten onderstel van een tafel niet mooi meer vinden en bij ons een nieuw stalen onderstel laten maken. Gecombineerd met een nieuwe kleurafwerking van het blad, krijgt u dan een compleet nieuwe me
Beschadigd het hout toch niet?
Onze apparatuur is speciaal gemaakt voor het fijnere straalwerk zoals meubelen. Wij stralen met een heel fijn mineraal wat veel minder scherp is dan bijvoorbeeld zand en een aantal malen kan worden hergebruikt. Doordat wij de druk en de hoeveelheid materiaal kunnen regelen, kunnen we het allerfijnste houtsnijwerk zelfs stralen.
Is alle hout te stralen?
Doordat wij de druk en de hoeveelheid straalmiddel kunnen afstemmen op het te stralen object kunnen we in principe alles stralen. Zelfs de zachtere houtsoorten zoals grenen. We doen dan wel altijd eerst een test om er zeker van te zijn dat de zachte nerf toch niet teveel wordt uitgestraald.
Weet ik vooraf hoe het resultaat wordt?
Meestal nemen we de zijkant van een lade of de binnenkant van een deurtje om een stuk te stralen en enkele kleurproeven te zetten zodat u van te voren weet hoe het meubel er na het stralen, kleur en afwerken uit komt te zien. Geen verrassingen achteraf dus.
Hoe lang ben ik de meubelen kwijt?
Meestal plannen wij het ophalen op vrijdag en zaterdag en zijn de meubelen een week later op vrijdag of zaterdag weer terug. Afhankelijk van het aantal meubelen en wat er moet gebeuren, normaal gesproken dus een week.
Wat zijn de kleurmogelijkheden?
Standaard hebben wij ongeveer al een 50 kleurmogelijkheden, maar het is zelfs mogelijk om een kleur op maat te laten maken. Dit is vooral praktisch als het meubel of de meubelen naar andere bestaande meubelen toe gekleurd moeten worden.