Meubelreparatie/-restauratie

Meubelreparatie


Ook bij de reparatie van schade aan uw houten meubel kunnen wij van dienst zijn. Of het nu gaat om een gebroken meubelpoot, beschadigd tafelblad, vlekken in bladen, een beschadigde leuning, kastdeurtjes die afhangen, wij kunnen het voor u herstellen.

Wij werken in hoofdzaak met massief hout, gefineerd hout en metaal. Bekleding nemen we daarin eventueel ook mee. Als het echt gaat om het opnieuw bekleden van een meubel gebeurd dat in samenwerking met onze vaste stoffeerder.

Heeft u een specifieke vraag over het herstel van een meubel, neem dan graag even contact met ons op voor meer informatie.

Meubelrestauratie


Voor de reparatie van (antieke) oude meubelen is specifieke kennis vereist. Het kan gaan om aantasting door houtworm, fineer wat vervangen moet worden, het vervangen van een stoelleuning, versteviging van het meubel, maar ook poten en sierlijsten die vervangen moeten worden of oppervlakte beschadigingen.

Wij beheersen zowel de houtbewerkingstechnieken, de oude lijmtechnieken, als wel de oude kleurtechnieken om het meubel weer in de best mogelijke staat te herstellen. De meest voorkomende schades kunnen wij voor u oplossen. U ontvangt altijd eerst een vrijblijvende offerte.
Wat hebben jullie nodig aan informatie om een offerte uit te brengen?
In het geval van zichtschades is een korte omschrijving en enkele foto's vaak voldoende. Is een deel van de schade niet in het zicht, bijvoorbeeld aan een scheur in een meubelpoot, dan zullen wij dit verder moeten onderzoeken. In dat geval maken we altijd eerst een afspraak.
Geven jullie garantie op de werkzaamheden?
Normaal gesproken geven wij altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. In een enkel geval is de schade niet te herstellen, of wordt het te kostbaar en dan voeren wij alleen een noodreparatie uit. In dat geval bieden wij geen garantie. U wordt hierover altijd vooraf geïnformeerd.
Halen en brengen jullie de meubelen ook?
Binnen een straal van 80 km kunnen wij het meubel ook halen en brengen. De kosten hiervoor nemen wij mee in de offerte. Valt het buiten de 80 km dan is het afhankelijk van de werkzaamheden. Bij de aanvraag zullen wij u hierover ook meteen informeren.
Hoe lang ben ik mijn meubel kwijt?
Normaal gesproken worden de reparatiewerkzaamheden binnen 5-10 dagen uitgevoerd. Alleen als wij onderdelen moeten bestellen of laten maken, kan het iets langer duren. In dat geval is het afhankelijk van een leverancier of producent en ontvangt u een indicatie van de levertijd.

Vermaken meubels

Van oud naar nieuw meubel


Het komt regelmatig voor dat mensen delen van een oud meubel willen gebruiken voor de realisatie van een nieuw meubel. Denk bijvoorbeeld aan een oude donkere eiken tafel, waarvan het blad hergebruikt wordt. Het blad wordt gestraald en opnieuw gekleurd. Eventuele ronde kanten worden recht gezaagd en vervolgens voorzien we het tafelblad van een nieuw onderstel.

Maar ook van een massief houten kast kunnen we een nieuw meubel maken. Heeft u ideeën of wilt u van ons een voorstel ontvangen om een nieuw meubel te maken van uw bestaande meubel, neem dan graag even contact met ons op.