Meubelmakerij

Blend4

Wij blenden stijlen en materialen

Of het nu gaat om een eettafel, salontafel, bijzettafel, statafel, bureau, kast of ander meubel, al onze meubelen hebben een eigen identiteit. 

Blend4 is gespecialiseerd in alle combinaties van massief hout, staal, leer en beton. Een meubelstuk moet voldoen aan uw wensen en opgaan in de rest van het interieur, afgestemd op kleur en stijl. Wij werken zoveel mogelijk met hergebruikte materialen, die door het stralen en kleuren zorgen voor een karakteristiek geleefde uitstraling.

Op die manier realiseren we samen niet alleen een uniek meubel, maar dragen we ook bij aan het milieu en zorgen we dat we de prijzen aantrekkelijk kunnen houden. 

Realisatie

Van ontwerp tot eindproduct

Om volledig de controle te houden van over het hele traject van ontwerp tot eindproduct, werken wij alleen met eigen ontwerpen. Het vertrekpunt is altijd uw of ons eigen idee, maar we houden bij het ontwerp al rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de materialen waarmee we werken.

Naast ons eigen productontwerp werken we ook nauw samen met een interieurontwerper en styliste, waardoor we aan vrijwel iedere woonwens invulling kunnen geven. Van een enkel meubel tot een compleet interieur.

Volgt Blend4 echt een specifiek woonstijl?

De meubelen die wij maken passen binnen zowel de landelijke, pure als de basic woonstijl. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk de natuurlijk uitstraling van het hout, staal, leer en beton te behouden. Ook de kleuring en afwerking is er ook op gericht om de nerftekening zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Dit maakt dat onze meubelen een eigen karakter hebben en eigenlijk tijdloos zijn.

Wat is het verschil tussen nieuw en geleefd hout?

In ons meubelatelier werken wij zowel met nieuw hout als met geleefd hout, ofwel hout met een verleden. Denk daarbij aan oude meerpalen, wagondelen, maar ook oud meubelhout. Dit hout wordt gestraald, geschuurd en daarna op vrijwel iedere gewenste kleur gebracht. Geleefd hout geeft een meubel vaak meer tekening, maar verder ziet het meubel er net zo uit als een meubel van nieuw hout.

Welke combinaties met staal zijn mogelijk?

In het geval van een kleinmeubel of een woonaccessoire kan het mooi zijn als het volledig van hout is, maar bij grotere objecten geven wij de voorkeur aan combinaties met staal. Dat kunnen stalen poten onder een tafel zijn, of stalen deuren in een houten kast, maar ook stoelen. Voor het merendeel van de meubelen gebruiken wij zwartstaal. Maar het kan uiteraard ook op kleur gespoten of gepoedercoat worden.

Wat maken jullie van leer en beton?

Van beton maken wij betonnen bladen en kommen in verschillende kleuren. Hiervoor gebruiken wij een speciaal beton wat dunlagig te verwerken is met een zelfde eindsterkte als gewoon beton. Beton in combinatie met mooi geleefd hout geeft een mooie robuuste uitstraling.
Naast beton verwerken wij ook leeraccenten in onze meubelen. Hoofdzakelijk mooi dik tuigleer. Dit wordt gebruikt als zitting en leuning voor stoelen, maar ook voor bepaalde woonaccessoires.

Wandpanelen

Haal de natuur in huis

Vaak wordt gekozen voor een schilderij of ingelijste foto ter decoratie van muren. Maar er zijn natuurlijk veel meer alternatieven die zeker zo veel sfeer en warmte in een ruimte brengen.

Hout- en mospanelen
Met combinatie van hout en/of mos maken wij unieke taferelen. Door ter variëren met soorten hout, doorsnedes, relief en kleuren kunnen we de wandpanelen helemaal afstemmen op de ruimte. Het vormt een natuurlijke vorm van kunst. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Op de ‘inspiratie’ pagina vindt u een aantal voorbeelden.