Meubelen op maat

Meubelmakerij

Maatwerk meubelen van geleefd hout


Blend4 maakt meubelen op maat. We zijn gespecialiseerd in alle combinaties van massief hout, staal, leer en beton. We blenden verschillende stijlen en materialen. Een meubelstuk moet voldoen aan jouw wensen en opgaan in de rest van het interieur, afgestemd op kleur en stijl.

Wij werken zoveel mogelijk met hergebruikte materialen, zoals geleefd hout, die door het stralen en kleuren zorgen voor een karakteristiek geleefde uitstraling. Op die manier realiseren we samen niet alleen een uniek meubel, maar dragen we ook bij aan het milieu en zorgen we dat we de prijzen aantrekkelijk kunnen houden.

Realisatie

Van ontwerp tot eindproduct

Om volledig de controle te houden over het hele traject van ontwerp tot eindproduct, werken wij alleen met eigen ontwerpen. Het vertrekpunt is altijd uw of ons eigen idee, maar we houden bij het ontwerp al rekening met de beperkingen en mogelijkheden van de materialen waarmee we werken.

Naast ons eigen productontwerp werken we ook nauw samen met een interieurontwerper en styliste, waardoor we aan vrijwel iedere woonwens invulling kunnen geven. Van een enkel meubel tot een compleet interieur.

Volgt Blend4 een specifieke woonstijl?
De meubelen die wij maken passen binnen zowel de landelijke, pure als de basic woonstijl. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk de natuurlijke uitstraling van het hout, staal, leer en beton te behouden. Ook de kleuring en afwerking is erop gericht om de nerftekening zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Dit maakt dat onze meubelen een eigen karakter hebben en eigenlijk tijdloos zijn.
Wat is het verschil tussen nieuw en geleefd hout?
In ons meubelatelier werken wij zowel met nieuw hout als met geleefd hout, ofwel hout met een verleden. Denk daarbij aan oude meerpalen, wagondelen, maar ook oud meubelhout. Dit hout wordt gestraald, geschuurd en daarna op kleur gebracht. Geleefd hout geeft een meubel vaak meer tekening, maar verder ziet het meubel er net zo uit als een meubel van nieuw hout.
Welke combinaties met staal zijn mogelijk?
In het geval van een kleinmeubel of een woonaccessoire kan het mooi zijn als het volledig van hout is, maar bij grotere objecten geven wij de voorkeur aan combinaties met staal. Dat kunnen stalen poten onder een tafel zijn, stalen deuren in een houten kast of stoelen. Voor het merendeel van de meubelen gebruiken wij zwartstaal. Maar het kan uiteraard ook op kleur gespoten of gepoedercoat worden.
Hoe wordt leer verwerkt in onze meubelen?
Leer gebruiken wij in onze woonaccessoires, lampen, zittingen en leuningen van onze stoelen. Hiervoor gebruiken we hoofdzakelijk mooi natuurlijk gelooid tuigleer.
Waarvoor wordt beton gebruikt in meubelen?
In onze meubelen gebruiken wij een speciaal sierbeton wat in verschillende kleuren geleverd wordt. Dit beton gebruiken we voor het maken van tafelbladen en buitenkeukens. Dit beton is dunlagig te verwerken met een zelfde eindsterkte als gewoon beton. Beton in combinatie met mooi geleefd hout geeft een mooie robuuste uitstraling.

Soorten meubelen


Of het nu gaat om een TV meubel, eettafel, salontafel, bijzettafel, bureau, kast, bed of ander soort meubel, al onze meubelen hebben een eigen identiteit. Vanaf juni maken we ook stoelen.

Woonaccessoires
Ook voor maatwerk woonaccessoires kun je bij ons terecht. Denk aan lijsten voor schilderijen, spiegels en foto’s. Hier maken wij mooie robuuste lijsten van, gemaakt van meerpalen of schaaldelen van bomen. Zo krijgt een accessoire een totaal andere uitstraling.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen? Neem dan even contact met ons op.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?