Meubelmakerij

Blend4

Wij blenden stijlen en materialen


Of het nu gaat om een eettafel, salontafel, bijzettafel, statafel, bureau, kast of ander meubel, al onze meubelen hebben een eigen identiteit.

Blend4 is gespecialiseerd in alle combinaties van massief hout, staal, leer en beton. Een meubelstuk moet voldoen aan uw wensen en opgaan in de rest van het interieur, afgestemd op kleur en stijl. Wij werken zoveel mogelijk met hergebruikte materialen, die door het stralen en kleuren zorgen voor een karakteristiek geleefde uitstraling.

Op die manier realiseren we samen niet alleen een uniek meubel, maar dragen we ook bij aan het milieu en zorgen we dat we de prijzen aantrekkelijk kunnen houden.

Realisatie

Van ontwerp tot eindproduct

Om volledig de controle te houden over het hele traject van ontwerp tot eindproduct, werken wij alleen met eigen ontwerpen. Het vertrekpunt is altijd uw of ons eigen idee, maar we houden bij het ontwerp al rekening met de beperkingen en mogelijkheden van de materialen waarmee we werken.

Naast ons eigen productontwerp werken we ook nauw samen met een interieurontwerper en styliste, waardoor we aan vrijwel iedere woonwens invulling kunnen geven. Van een enkel meubel tot een compleet interieur.

Volgt Blend4 een specifiek woonstijl?
De meubelen die wij maken passen binnen zowel de landelijke, pure als de basic woonstijl. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk de natuurlijk uitstraling van het hout, staal, leer en beton te behouden. Ook de kleuring en afwerking is er ook op gericht om de nerftekening zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Dit maakt dat onze meubelen een eigen karakter hebben en eigenlijk tijdloos zijn.
Wat is het verschil tussen nieuw en geleefd hout?
In ons meubelatelier werken wij zowel met nieuw hout als met geleefd hout, ofwel hout met een verleden. Denk daarbij aan oude meerpalen, wagondelen, maar ook oud meubelhout. Dit hout wordt gestraald, geschuurd en daarna op vrijwel iedere gewenste kleur gebracht. Geleefd hout geeft een meubel vaak meer tekening, maar verder ziet het meubel er net zo uit als een meubel van nieuw hout.
Welke combinaties met staal zijn mogelijk?
In het geval van een kleinmeubel of een woonaccessoire kan het mooi zijn als het volledig van hout is, maar bij grotere objecten geven wij de voorkeur aan combinaties met staal. Dat kunnen stalen poten onder een tafel zijn, of stalen deuren in een houten kast, maar ook stoelen. Voor het merendeel van de meubelen gebruiken wij zwartstaal. Maar het kan uiteraard ook op kleur gespoten of gepoedercoat worden.
Hoe wordt leer verwerkt in onze meubelen?
Leer gebruiken wij in onze woonaccessoires, lampen en zittingen en leuningen van onze stoelen. Hiervoor gebruiken we in hoofdzaak mooi natuurlijk gelooid tuigleer.
Waarvoor wordt beton gebruikt in meubelen?
In onze meubelen gebruiken wij een speciaal sierbeton wat in verschillende kleuren geleverd wordt. Dit beton gebruiken van voor het maken van tafelbladen en buitenkeukens. Dit beton is dunlagig te verwerken is met een zelfde eindsterkte als gewoon beton. Beton in combinatie met mooi geleefd hout geeft een mooie robuuste uitstraling.

Robuuste houten lijsten


Vaak wordt gekozen voor een standaard lijst voor een schilderij, foto of spiegel. Als alternatief maken wij van schaaldelen van bomen of meerpalen mooie robuuste lijsten op maat.

Op die manier geven we een schilderij, foto of spiegel een totaal andere uitstraling in een ruimte.

Neem voor meer informatie omtrent mogelijkheden en prijzen graag even contact met ons op.