Refurbishen

Oude meubelen opknappen


Bij Blend4 refurbishen we oude meubelen en geven we ze een nieuw leven door ze te zandstralen en te voorzien van een moderne afwerking.

Zandstralen meubelen
Het stralen van meubelen is een precisiewerk. We spreken over zandstralen, wij gebruiken echter geen zand maar een fijn mineraal. Straalmiddelen zoals zand en glasparels kunnen, omdat ze te scherp zijn, de houtvezel beschadigen. Het materiaal dat wij gebruiken beschadigt het oppervlak niet. We kunnen kleine details stralen en op verzoek de zachte nerf iets verder weg stralen voor een robuuste uitstraling.

Na het stralen wordt het meubel geschuurd en opnieuw gekleurd.

Kleuring & Afwerking


Voor het kleuren van de meubelen gebruiken wij moderne verftechnieken. Afhankelijk van de in het hout aanwezige looizuren, maken wij gebruik van reactiebeitsen of speciale kleurbeitsen. Naast het op kleur brengen van het meubel, kunnen we op deze manier ook tegengaan dat meubelen opnieuw vergelen. Er is een keuze uit meer dan 50 standaard kleuren, maar we kunnen ook kleuren op maat maken.

Na het kleuren worden de meubelen afgewerkt met een hardwax olie of een ultra matte lak. Hiermee behoudt het hout een mooie matte natuurlijke uitstraling zonder afbreuk te doen aan de bescherming.

Meubelreparatie

Herstel en vermaken van meubelen


Naast het stralen en kleuren kunt u bij ons ook terecht voor het herstel of het vermaken van een bestaand meubel. Kleine reparaties nemen we meestal kosteloos mee in de werkzaamheden. Zijn het grotere herstelwerkzaamheden zoals een afgebroken meubeldeel, het verwijderen van vlekken of beschadigingen, of de aanpassing van een meubel, dan bieden wij oplossing.

Het komt regelmatig voor dat mensen bijvoorbeeld het houten onderstel van een tafel niet mooi meer vinden en bij ons een nieuw stalen onderstel laten maken. Gecombineerd met een nieuwe kleurafwerking van het blad, krijgt u dan een compleet nieuwe meubel. Er is zeer veel mogelijk.
Beschadigt het hout toch niet?
Onze apparatuur is speciaal gemaakt voor het fijnere straalwerk, zoals bij meubelen. Wij stralen met een heel fijn mineraal wat veel minder scherp is dan bijvoorbeeld zand en wat een aantal malen kan worden hergebruikt. Doordat wij de druk en de hoeveelheid materiaal kunnen regelen, kunnen we zelfs het allerfijnste houtsnijwerk stralen.
Is alle hout te stralen?
Doordat wij de druk en de hoeveelheid straalmiddel kunnen afstemmen op het te stralen object, kunnen we in principe alles stralen. Zelfs de zachtere houtsoorten zoals grenen. We doen dan wel altijd eerst een test om er zeker van te zijn dat de zachte nerf toch niet teveel wordt uitgestraald.
Weet ik vooraf hoe het resultaat wordt?
Meestal nemen we de zijkant van een lade of de binnenkant van een deurtje om een stuk te stralen en enkele kleurproeven te zetten, zodat u van tevoren weet hoe het meubel er na het stralen, kleuren en afwerken uit komt te zien. Geen verrassingen achteraf dus.
Hoe lang ben ik de meubelen kwijt?
Meestal plannen wij het ophalen op vrijdag en zaterdag en zijn de meubelen een week later op vrijdag of zaterdag weer terug. Dit is afhankelijk van het aantal meubelen en wat er moet gebeuren, maar normaal gesproken dus een week.
Wat zijn de kleurmogelijkheden?
Standaard hebben wij ongeveer 50 kleurmogelijkheden, maar het is zelfs mogelijk om een kleur op maat te laten maken. Dit is vooral praktisch als het meubel of de meubelen naar andere bestaande meubelen toe gekleurd moeten worden.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?