Unieke lampen

Ontwerp uit eigen lampenatelier

meer dan licht


In ons lampenatelier maken wij op maat gemaakte lampen van hout, leer en staal. We werken alleen met de mooiste houtsoorten met een karakteristieke tekening, met staal in vele vormen en met volnerf (tuig)leer. Of het nu gaat om één van onze eigen ontwerpen of een idee van de klant, elke lamp bij ons is uniek.

De reden dat wij ons hebben gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van maatwerk lampen is dat verlichting en lampen meer aandacht verdienen. Het is namelijk enorm sfeerbepalend en lampen maken een interieur af.

Domotica
Het komt steeds vaker voor dat lampen geïntegreerd moeten worden in een domotica systeem, zodat alle verlichting met één afstandsbediening geregeld kan worden. Ook dit vormt geen enkel probleem.

Lichtplan

Advies over verlichting

Om harmonie in een interieur te creëren is het belangrijk om te zorgen voor de juiste balans tussen sfeer- en functionele verlichting. Hierbij wordt rekening gehouden met de indeling van de ruimtes en hoe deze gebruikt worden. Aan de hand van een plattegrond met de indeling van het interieur, nemen we samen de verschillende soorten verlichting door.
  • Basis verlichting: zorgt ervoor dat de hele ruimte goed wordt verlicht, zodat er altijd voldoende licht is wanneer nodig. Denk hierbij aan hanglampen, spots en staande lampen
  • Functionele verlichting: meer gericht licht wat helpt bij zaken zoals lezen, koken en werken zoals bureaulampen, leeslampen en gerichte spots
  • Accentverlichting: bedoeld om objecten uit te lichten, zoals schilderijen, beelden, planten ed
  • Sfeerverlichting: om een bepaalde sfeer in delen van de ruimtes te creëren. Meer zacht diffuus licht. Door met dimmers of met een domotica systeem te werken kan dit ook als basisverlichting dienen.

Led verlichting uit ons lampenatelier

Wat is belangrijk


Voor onze lampen maken wij gebruik van LED verlichting. Je ziet af en toe nog halogeen, echter is LED de nieuwe standaard. Naast de fitting en de maat zijn er eigenlijk maar twee zaken van belang. Dat is de lichtopbrengst uitgedrukt in Lumen (de totale hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt) en de kleurtemperatuur uitgedrukt in Kelvin.

Om erachter te komen wat je precies nodig hebt, is het van belang om te bepalen waar de verlichting voor nodig is en waar deze moet komen te staan of hangen. Wij geven graag het nodige advies. We kunnen een testopstelling maken, waardoor we onder andere kunnen bepalen hoe dicht een lamp op een object moet komen en wat de gewenste lichtopbrengst is. Contact ons voor advies over verlichting.

Welke soorten armaturen maakt Blend4?
Of het nu gaat om hanglampen, staande lampen, up- of downlight of wandlampen, wij kunnen alles op maat maken. Onderaan de pagina vindt u een aantal voorbeelden. Naast armaturen voor lampen, bouwen wij ook verlichting in planken of op wanden en plafonds.
Welke domotica systemen zijn mogelijk?
Slimme verlichting werkt meestal met een centrale controller en een ontvanger bij de lamp, of zoals bij Philips Hue in de lamp. Als wij van tevoren weten met welk systeem er gewerkt wordt, kunnen wij de lamp hierop aanpassen. Vaak zijn ontvangers los te verkrijgen. Deze kunnen dan mee ingebouwd worden.
Hoeveel uur gaat een LED lamp mee?
LED lampen kunnen tot wel 50.000 branduren meegaan. Dit komt omdat de LED geen licht geeft door middel van een gloeidraad, zoals bij de gloeilamp. Een LED lamp zet namelijk 80% van de stroom om in licht, een gloeilamp daarentegen zet slechts 10% van de stroom om in licht.
Gemiddelde besparing met een LED lamp?
We nemen een 60W gloeilamp en zetten daar een 10W LED lamp tegenover (vergelijkbare lichtopbrengst). Stel dat beide lampen ongeveer 5 uur per dag branden, per jaar is dat 1.825 branduren. Als je deze branduren vermenigvuldigt met de wattages van de lampen, dus 60W x 1.825, komt dit uit op 109.500 W per jaar voor één gloeilamp. Voor een LED lamp is dit 18.250 Watt. Je betaalt in Nederland de verbruikte stroom per KW. Dit zou dus voor de gloeilamp 109,5 KW zijn en voor de LED lamp slechts 18,3 KW. Een KW kost in Nederland ongeveer 0,25 eurocent. Voor de gloeilamp betaal je dus € 27,37 per jaar en voor de LED lamp slechts € 4,60. Doorgerekend over alle lampen in huis is dat toch een aardige besparing.
Kun je LED lampen dimmen?
Ja, LED verlichting is perfect dimbaar mits er gebruik wordt gemaakt van een dimtechniek die speciaal voor de desbetreffende LED verlichting is ontwikkeld.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?