Kleuradvies
In ons ontwerp en kleuradvies streven wij ernaar om zoveel mogelijk de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden. Juist de nerftekening in combinatie met de transparante kleuren brengen sfeer. Hier stemmen we dan de andere kleuren in de ruimte weer op af.

Reactiebeitsen

Om te voorkomen dat grenen of eikenhout weer vergeeld, gebruiken wij voor de kleuring van deze houtsoorten meestal een reactiebeits. Deze beits gaat een reactie aan met de looizuren in het hout en zorgt voor een mooi naturel kleureffect. Hiernaast een voor beeld van een aantal kleuren uit de lijn Van Ciranova Reactive Stain (loogbeits).

Reactiebeits NT

Om unieke en hoogwaardige afwerkingen te creëren heeft Ciranova acht nieuwe NT reactiebeitsen ontwikkeld. 
De unieke bestanddelen in de beits gaan een reactie aan met de toeslagstoffen (meestal tannines) in het hout. Dit in combinatie met een uitgekiende keuze aan kleurstoffen die diep in de houtvezel dringen, zorgen voor een mooie natuurlijke afwerking. Het resultaat is dat het hout een authentieke uitstraling behoudt, vergelijkbaar met het natuurlijke oxidatieproces.

Aquapad

Aquapad is een watergedragen pigmentbeits voor het gelijkmatig  kleuren van alle houtsoorten voor binnengebruik.  Door zijn speciale samenstelling geeft de Aquapad een mooie egale kleuring.

Kleur op maat

Er is nog veel meer mogelijk

Naast de bovenstaande kleuren is het ook mogelijk om voor het kleuren van meubelen een kleur op maat te laten maken. Aan de hand van een kleurnummer of een deel van een ander meubel kunnen kleuren vrijwel exact benaderd worden.

Naast het kleuradvies voor meubelen kunnen wij ook adviseren bij de kleuring van vloer en wanden.

Wilt u meer weten?