Authentieke ambacht

Onze disciplines

In 2015 zijn wij gestart als een samenwerking tussen verschillende ambachtsmensen met allemaal hun eigen discipline op het vlak van hout, staal, beton en leer.

Vanuit onze passie voor deze ruwe materialen zijn we nieuwe mogelijkheden gaan onderzoeken, bedenken en ontwerpen. Met ambacht en duurzaamheid als vertrekpunt begon de zoektocht naar kansen op het vlak van hergebruik van materialen en met een eigen identiteit.

Deze zoektocht duurt voort, maar inmiddels hebben we duidelijk een eigen stijl ontwikkeld. Hierin combineren we mooie ruwe materialen met een rustige natuurlijke uitstraling en aandacht voor kwaliteit. Wij streven ernaar om materiaal, kleur en sfeer te laten samenkomen tot een warm interieur.

Niet alleen maken en vermaken wij meubelen, wij (zand)stralen en kleuren ook bestaande meubelen. Op die manier geven wij een interieur een compleet nieuwe uitstraling.

Onze benadering

De schoonheid van vergankelijkheid

We hebben een druk gejaagd bestaan waarin veel mensen op zoek zijn naar rust, een moment om even tot zichzelf te komen. Ook interieur speelt daarbij een belangrijke rol.

De Japanners kennen de filosofie Wabi Sabi, die nu ook steeds meer omarmt wordt in onze Westerse cultuur. Hierin speelt eenvoud en natuurlijke stille schoonheid van de dingen om ons heen een belangrijke rol. Zo ook van meubelen en woonaccessoires die getekend zijn door de tijd en daardoor alleen maar meer karakter krijgen.

Die sporen van veroudering van deze woonelementen maken ook dat alles niet perfect hoeft te zijn, de schoonheid kan hem juist zitten in de imperfectie, tekenen van vergankelijkheid. Met onze straal- en kleurtechnieken accentueren wij deze geleefde uitstraling.

Onze kernwaarden

Waar wij voor staan

Duurzaamheid

Net als u geven wij om de natuur en ons milieu. Niet alleen motiveren wij onze klanten om samen te bekijken of een bestaand meubel ‘gerefurbished’ kan worden, maar streven er ook naar om in ontwerp en productie zoveel mogelijk gebruik te maken gebruikte materialen.

Kwaliteit

Zowel onze meubelen, woonaccessoires als lampen worden gemaakt van massieve natuurlijke kwaliteit materialen. Wij maken duurzame tijdloze eindproducten, waarvan aan het eind van de levenscyclus veel onderdelen weer hergebruikt kunnen worden voor nieuwe woonartikelen.

Ambacht

De vervaardiging van meubelen, maar ook het kleuren en afwerking is hoofdzakelijk handwerk. In onze werkplaats maken we veel gebruik van een combinatie van beproefde oude en nieuwe technieken om tot een optimaal resultaat te komen. Het ambachtelijke ziet terug in de kwaliteit.