Ciranova Loogbeits

20,95

Reactieve beits voor het verouderen van looizuurhoudende houtsoorten zoals eik en grenen. Nabehandelen met hardwaxolie of vernis (spuiten). Standaard beschikbaar in 16 kleuren.

Wissen
SKU: 400 Categories: ,
Beschrijving
Extra informatie

Algemene informatie
Reactieve verouderingsbeits op waterbasis op basis van natuurlijke en reactieve kleurstoffen. Loogbeits is bijzonder geschikt voor het verouderen van looizuurhoudende houtsoorten zoals eik en grenen. Zorgt voor unieke afwerkingen. Enkel voor binnen gebruik.
Het uiteindelijke kleur hangt oa af van de houtsoort, de looizuren in het hout, het schuren, de voorbereiding en de aangebrachte hoeveelheid. Daarom is het aangeraden om de kleur altijd eerst te testen!

Technische gegevens
Kleur afhankelijk van gekozen kleur en van de hoeveelheid aanwezige looizuren in het hout.
Glansgraad niet van toepassing
Densiteit 1 kg/l
Viscositeit zoals water
Vlampunt niet van toepassing

Voorbehandeling
Kan gebruikt worden op geschuurd, geschaafd en geborsteld hout. Men kan het hout voorbenatten om overlappingen te vermijden.

Gebruiksaanwijzing
Voor gebruik goed oproeren en schudden. Met een borstel de loogbeits royaal aanbrengen in de richting van de houtvezel. Nadien egaliseren met een droge borstel. OPGELET: Loogbeits is een reactive beits, zorg dus dat de beits egaal wordt aangebracht. Men kan loogbeits ook aanbrengen met een drukspuit. Daarna dient men de beits ook te egaliseren.

Droogtijd
Minimum 6 uur (reactietijd) bij kamertemperatuur.

Uitstrijkvermogen
10-15m2/l afhankelijk van de houtsoort, voorbereiding en schuurtegraad.

Nabehandeling
Na volledige reactietijd het oppervlak glad maken met een groene pad. Nadien kan men de loogbeits afwerken met een olie.

Gewicht 1 kg
Kleurnummers

2426-withe, 5396-Black, 2338-Castle Oak, 1971-Smoked Oak, 1918-Double Smoked, 5517-Burned Oak, 1836-Old Oak, 2061-Light Grey, 2265-Weathered Oak, 5490-Anthracite Grey, 2353-Old Grey, 1972-Rustic Gray, 2243-Stripped Oak